Space Engineers Server not Being started.

Having problems with the panel? Have questions? Post here!
Post Reply
play_mode
Posts: 3
Joined: Mon Nov 05, 2018 12:09 pm

Space Engineers Server not Being started.

Post by play_mode » Mon Nov 05, 2018 12:18 pm

Good Day

We are having a problem with both our Space Engineers Servers not being started after its build-in restart is set. it use it work before and just stopped working. the Web Control use to see it is off line and start the server up again. but it is not doing it any more.

We have:

reinstalled the DS, SE Servers, UGCC and still no lock. If anyone can point use into what it can be please. we are making turns every 4 hours to be online so to start the servers up again so the community can continue playing.

AKA restart the monitor and check it is running.

Regards
Outcasts Gaming ZA

Masher
Site Admin
Posts: 3349
Joined: Thu Apr 20, 2006 2:54 pm
Location: America's Hearland
Contact:

Re: Space Engineers Server not Being started.

Post by Masher » Mon Nov 05, 2018 5:33 pm

Have you checked the monitor's log file? The monitor would be responsible for starting up a server once it stops.
Masher
-----------
Please do not PM me unless asked to! We are a small company and if you have an issue or question it would be best to post it in the forums where it can help others in the future.

Need an affordable web control panel? Try UGCC.

play_mode
Posts: 3
Joined: Mon Nov 05, 2018 12:09 pm

Re: Space Engineers Server not Being started.

Post by play_mode » Wed Nov 07, 2018 2:02 pm

From what i can see in the ugccmon.log file. it is updating the servers automatically but, when it comes to the part of checking if the server is up and running and to restart it there is nothing in the log. it is as the setting set for Enable process monitoring and Enable query monitoring are not even on or being picked up that it is ticked.

play_mode
Posts: 3
Joined: Mon Nov 05, 2018 12:09 pm

Re: Space Engineers Server not Being started.

Post by play_mode » Thu Nov 08, 2018 10:11 am

Hi to add. if we go as far back as when the web control was installed and the lic done. it did restart the servers for 2 days then just stopped doing only that task. it still updates the servers, sends emails notice, it will just not start the 2 SE servers we have running.

The reason we want to get it working as soon as we can like it did before is we are in the middle of getting our SE servers given the green light by Keen for stable and running. witch means our community on the servers will grow. This will aswell allow us to give a service to groups that want to rent a server for the day, week or month.

If you have any advice that can help please let us know.

thank you

regards
Outcasts Gaming ZA

Masher
Site Admin
Posts: 3349
Joined: Thu Apr 20, 2006 2:54 pm
Location: America's Hearland
Contact:

Re: Space Engineers Server not Being started.

Post by Masher » Thu Nov 08, 2018 6:19 pm

Please send me a PM with panel info so that I can review the server's configuration.
Masher
-----------
Please do not PM me unless asked to! We are a small company and if you have an issue or question it would be best to post it in the forums where it can help others in the future.

Need an affordable web control panel? Try UGCC.

Masher
Site Admin
Posts: 3349
Joined: Thu Apr 20, 2006 2:54 pm
Location: America's Hearland
Contact:

Re: Space Engineers Server not Being started.

Post by Masher » Thu Nov 08, 2018 6:20 pm

And to be clear what exactly isn't working? Timed server restarts or the restart on crash?
Masher
-----------
Please do not PM me unless asked to! We are a small company and if you have an issue or question it would be best to post it in the forums where it can help others in the future.

Need an affordable web control panel? Try UGCC.

Post Reply